ELEKTRONISCHE APPARATEN INLEVEREN VOOR GELD

ELEKTRONISCHE APPARATEN INLEVEREN VOOR GELD

Nov, 2023

Elektrische apparaten inleveren voor geld is een goede manier om milieuvriendelijker te werken. Dit komt omdat op deze manier beter elektronica gerecycled kan worden. Er is een belangrijke zaak waar rekening mee moet worden gehouden. De bedrijven die de recycling doen moeten Weeelabex gecertificeerd zijn. In het geval van Huiskes Metaal BV is dit dan ook aan de orde. Op die manier is er zekerheid over de veiligheid van het verwerken. Bovendien wordt dan het maximale uit de mogelijkheden gehaald. Dit is zeer belangrijk als het om deze werkzaamheden gaat. Let hier goed op bij het inleveren.

HET CERTIFICAAT UITGELEGD

Elektrische apparaten inleveren voor geld doet u natuurlijk vooral vanwege de opbrengst. Om er zeker van te zijn dat er na inlevering iets goeds mee gebeurt maakt het certificaat belangrijk. Dat komt omdat hier de regels en normen die gelden in zijn vastgelegd. Dit gaat bijvoorbeeld om de minimale waarde die het hergebruik moet hebben. Die lat ligt behoorlijk hoog. Daarom worden de materialen goed van elkaar gescheiden en alles milieuvriendelijk bewerkt en klaargemaakt voor hergebruik. Zo is er dus niet alleen geld voor te krijgen, maar is het ook beter voor het milieu op deze wijze te werken.

VERWERKEN VAN VERSCHILLENDE APPARATEN

Elektrische apparaten inleveren voor geld kan op allerlei manieren. Het kan ook over allerlei soorten apparaten gaan. Denk bijvoorbeeld aan huishoudelijke apparaten. Een ander voorbeeld is het inleveren van IT-apparatuur zoals een computer of een tablet. Ook de kabels die erbij horen kunnen worden ingeleverd. Alles wordt optimaal gescheiden en bewerkt om er iets nieuws mee te kunnen doen. Dit is natuurlijk flink beter voor het milieu dan een afvalberg laten ontstaan of door het te verbranden. Oude apparaten inleveren kan dan dus bijdragen aan een betere omgeving om in te leven. Dit weegt ook zwaar mee.

DUIDELIJKHEID IN DE VERWERKING

Wat belangrijk is als het gaat om Weeelabex gecertificeerd zijn, is duidelijkheid. Elektrische apparaten inleveren voor geld is voor u als consument als ondernemer belangrijk. Voor de maatschappij is het echter vooral belangrijk wat er daarna mee gebeurt. Alles wordt dan ook vastgelegd. Op die manier is na te gaan waar de apparaten vandaan kwamen. Net als wat ermee gebeurd is en waar de nieuwe grondstoffen naartoe zijn gegaan. Dit geldt niet alleen voor Huiskes Metaal BV, maar ook voor alle andere verwerkers die onderdeel zijn van het recycleproces. Dit is nodig voor het behoud van het certificaat.

DE NORMEN VOLGENS WEEELABEX

Er zijn veel normen verbonden aan Weeelabex gecertificeerd zijn. Elektrische apparaten inleveren voor geld bij Huiskes betekent het volgende. De kwaliteit van de eindproducten uit recycling moet het allerhoogst zijn en ook hoger worden. Daarbij moet de juiste werkwijze worden toegepast. Alles moet effectief zijn in het proces. Ook moet dit op een concurrerende wijze gebeuren en moeten concurrerende tarieven worden geboden. Zoals gezegd moet daarbij ook alles worden vastgelegd om na te kunnen gaan. Zo mag er bijvoorbeeld ook niet met niet-gecertificeerde bedrijven worden gewerkt in het proces. Al deze zaken wegen hierin mee.

Meer Recycle Nieuws

ELEKTRONICA RECYCLEN VOOR BEDRIJVEN

ELEKTRONICA RECYCLEN VOOR BEDRIJVEN

Elektronica recyclen voor bedrijven kan niet door iedereen worden gedaan. Daarvoor is een gecertificeerde partner nodig. Huiskes Metaal BV is Weeelabex gecertificeerd. Daarmee is de kennis in huis om verantwoord te recyclen. Er zijn veel zaken die hierin meespelen....

read more
WEEELABEX GECERTIFICEERD

WEEELABEX GECERTIFICEERD

Weeelabex gecertificeerd werken is de norm als het om recycling van elektronica gaat. Het recyclen van elektronica is sinds 1 juli 2015 niet meer mogelijk om verantwoord te doen zonder certificaat. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom werken met Huiskes Metaal...

read more
ELEKTRONISCH AFVAL RECYCLEN

ELEKTRONISCH AFVAL RECYCLEN

Elektronisch afval recyclen is zeer noodzakelijk tegenwoordig. In de eerste plaats omdat dit voor het milieu vele malen beter is. Elektronische apparaten hebben een bepaalde levensduur. Nadat deze duur voorbij is, is het belangrijk dat er een goede verwerking...

read more