Huiskes Metaal recycling

Metaal recycling

Huiskes Metaal recycling

Als modern recyclingbedrijf houdt Huiskes zich bezig met het verzamelen en recyclen van ferro en non-ferro metalen. Wij nemen alle metalen reststoffen in. Onze inzamellocaties voldoen aan alle geldende milieueisen voor de schrootbranche, waaronder vloeistofdichte vloeren, bescherming tegen visuele hinder, olie en vetafscheiders, scheiding van hemelwater en meting van radioactiviteit.

Duurzaamheid

Wij hechten grote waarde aan duurzaamheid. Door internationale samenwerking en een optimaal milieuzorgsysteem onderscheiden wij ons in de branche met recycling van de diverse metalen die traceerbaar zijn tot de verwerking door een smelterij.

Grondstoffen

Wij omarmen de cradle to cradle-gedachte. De fabrikant heeft bij deze visie geen afval meer, maar een basishoeveelheid grondstof in de vorm van restmaterialen. Wij transformeren deze grondstoffen tot een product dat weer inzetbaar is in zijn nieuwe product.

U kunt bij Huiskes terecht voor:

  • Deskundig advies op maat
  • Optimale prijs (actuele prijzen)
  • Directe levering zonder tussenschakels
  • Grote en kleine hoeveelheden, en deelstromen
  • Gegarandeerd verantwoorde verwerking
  • Verhandelen van ferro en non-ferro materialen op internationaal niveau

Ferro

Schroot en oud ijzer zamelen wij op duurzame wijze in. We lopen voorop in de branche met een sluitend administratief systeem, waarbij elke kilogram ferro gedocumenteerd en verantwoord wordt. Huiskes voorziet haar leveranciers verder van alle benodigde informatie en rapport periodiek, conform alle wettelijke eisen.

CO2-besparingsrapport
Huiskes gaat bij de inzameling van materiaal nog een stap verder. Om de voordelen van recyclen in kaart te brengen, hanteren we een uniek rekenmodel dat de besparing op CO2-emissie per individuele klant weergeeft. Zo krijgt elke leverancier een duidelijk inzicht in zijn bijdrage aan de verbetering van het milieu.

Non-ferro

Huiskes verhandelt en verwerkt non-ferro metalen zoals: Aluminium, Brons, Koper, Lood, Nikkel, Messing, RVS, Tin en Zink. Wij richten ons op de verwerking van niet-homogene stromen van de verschillende restproducten.

Mechanisch of handmatig
Bij koperhoudende restmaterialen bieden wij de mogelijkheid deze mechanisch of handmatig te ontmantelen en sorteren. Zo kunnen verschillende elementen weer tot grondstof dienen in hetzelfde of een ander product. Een andere mogelijkheid is dat wij een gerecyclede grondstof gebruiken in een legering en dit laten verwerken tot halffabricaat.

Edelmetalen

Bij de vernietiging van elektronica en katalysatoren komen edelmetalen vrij, zoals goud, platina, palladium, rhodium en zilver. De recycling van deze producten vereist specifieke kennis en gecertificeerde ontmantelingstechnieken. Huiskes heeft al deze zaken in huis. We zijn hiervoor Weeelabex gecertificeerd.

Speciale metalen

Huiskes verhandelt en verwerkt speciale metalen, zoals: Aluminium, Antimoon, APR (basic), Bismut, Cadmium 99.95, CuNiFer, Gallium, Germanium, Hastelloy, Hardmetaal, Indium, Kobalt, Koper, Lood, Magnesium, Messing Milberry, Molybdeen, Nikkel, Niobium, Rhenium, Rood koper, RVS (roestvrijstaal) Seleen, Titanium, Vanadium, Widia, Wolfraam (tungsten carbide), Zink.

Minor metals
We verhandelen en verwerken ook hoogwaardige minor metals, zoals: AlNiCo, Ferro-legeringen, Gallium, Gereedschapsstaal, Hafnium, Hardmetaal, Indium, Kobalt, Molybdeen, Niobium, Tantaal, Titaan, Vanadium, Zirkonium.

Marktleider
Voor de recycling van magnesium uit bedrijfsafval weten bedrijven ons over de hele wereld te vinden. Via ons zusterbedrijf Allied Magnesium zijn we zelfs marktleider in de Europese Unie.

RECYCLING METALEN

Huiskes is al sinds 1936 het adres voor de recycling van uw (basis)metalen. Metaalafval is een waardevolle secondaire grondstof. Metalen reststoffen ondergaan bij ons dan ook een zorgvuldige behandeling. Alleen zo kunnen we de metalen via de smeltindustrie opnieuw in de kringloop brengen.

Handmatige bewerking

Onze medewerkers sorteren, demonteren complexe materialen met de hand. Denk hierbij aan elektromotoren, transformatoren maar ook samengestelde materialen als telecommunicatiekabels. Dankzij onze handmatige bewerking ontstaat een zuivere stroom metalen, zoals koper, aluminium en ijzer die geschikt zijn om meteen om te smelten bij een smelterij.

Kringloop

Met de eigen verwerking en handmatige sortering bieden we producenten een praktische oplossing voor het terugbrengen van hun producten in de kringloop. En bovendien een aantoonbare besparing van CO2-uitstoot.

Demontage metalen objecten

U heeft een sloopproject en wilt metalen objecten laten demonteren? Dan bent u bij Huiskes aan het juiste adres. We verwerken stalen constructies van gebouwen, fabrieksopstellingen uit de voedingsindustrie, maar ook complexe samengestelde materialen.

Sloop transformator
Ook voor de recycling, inkoop en verwerking van allerhande transformatoren kunt u bij ons terecht. Wij regelen en verzorgen het gehele traject van recycling en afvalverwijdering. De sloop van uw transformator is bij Huiskes als compleet gecertificeerd recyclingbedrijf in vertrouwde handen.

Wat kunt u van ons verwachten?

VERTROUWDE VERNIETIGING

Elektronisch afval recyclen

Elektronisch afval recyclen is zeer noodzakelijk tegenwoordig. In de eerste plaats omdat dit voor het milieu vele malen beter is.

Lees verderVraag ons
MVO (CO2 REDUCTIE, GEVANGENISSEN EN SOCIALE WERKPLAATSEN)

Weeelabex Gecertificeerd

Een Weeelabex gecertificeerd bedrijf is de perfecte partner om elektronisch afval te recyclen

Lees verderVraag ons
MODERN MACHINEPARK

Elektronica recyclen voor bedrijven

Elektronica recyclen voor bedrijven kan alleen door een gecertificeerde partner gedaan worden.

Lees verderVraag ons
LANDELIJK MELDPUNT AFVALSTOFFEN

Elektronische apparaten inleveren voor geld

Elektrische apparaten inleveren voor geld is een goede manier om milieuvriendelijker te werken.

Lees verderVraag ons

Comments are closed.