Partner van de overheid

Recycling en duurzaamheid worden steeds belangrijker. Grondstoffen worden schaarser, de wereldbevolking groeit en de consumptie stijgt. Daarmee is verantwoorde afvalverwerking een noodzaak. Door ons streven naar duurzaamheid en kennis en ervaring op het gebied van recycling zijn wij ook partner van de overheid. Wij helpen overheden met datavernietiging, recycling van afvalstromen en advies voor de circulaire economie.

Recycling voor overheden

Huiskes verzorgt de complete recycling voor grotere organisaties zoals overheden. Of het nu gaan om restmetalen, elektronica, kabels of batterijen.

Hiervoor hebben wij zelf alles in huis. Van afvalcontainers in verschillende maten en een eigen transportafdeling tot circulair advies en alle ondersteunende diensten en tools die van pas kunnen komen.

Zo helpen wij om via recycling waarde toe te voegen aan afvalstromen en om hieruit steeds meer nieuwe grondstoffen te halen.

Wij geven advies over het verminderen van restafvalstromen en het verhogen van de recyclinggraad bij de verwerking van afvalstromen.

Ook zorgen wij voor het uitvoeren van recyclingprojecten voor overheden, bijvoorbeeld wanneer IT-apparatuur of andere elektrische apparaten vervangen worden.

We kunnen daarbij ook zorgen voor veilige datavernietiging.

Onze recyclingdiensten

01

Recycling Metaal

Voor het recyclen van alle metalen reststoffen zoals (oud) ijzer, aluminium, koper, RVS, brons of edelmetalen.

02

Recycling elektrische apparaten & elektronica

Hieronder vallen ook mobiele telefoons, IT-apparatuur en alle soorten kabels. Wij zijn hiervoor ook WEEELABEX/CENELEC-gecertificeerd.

03

Recycling batterijen & accu’s

Huiskes verzorgt de volledige recycling van batterijen en accu’s voor overheden en bedrijven. Wij zijn hierin dé specialist van Nederland.

04

Circulair advies

Als recyclingspecialist hebben wij alle ondersteunende diensten in huis. Wij geven ook advies over afvalstromen, productontwikkeling en hergebruik van materialen.

05

Vernietiging

Wij zorgen ervoor dat aangeboden vertrouwelijk materiaal tot en met de vernietiging in veilige handen is en niemand het meer kan inzien.

Datavernietiging overheid

Oude datasystemen, computers, harde schrijven en andere datadragers bevatten vaak nog gegevens die niet ‘op straat’ mag belanden. Bij overheden gaat het vaak ook nog om privacygevoelige informatie waarvoor de privacywetgeving (AVG) en regels voor datalekken gelden. Huiskes zorgt ook voor veilige datavernietiging voor de overheid. Het kan bijvoorbeeld gaan om oude computers of mobiele telefoons, maar ook om andere datadragers zoals: computerchips, cd’s, dvd’s of USB-sticks. Als WEEELABEX gecertificeerd bedrijf doen wij dit uiteraard volgens de strengste Europese richtlijnen.

Onze werkprocessen voor datavernietiging zijn er volledig op gericht dat datadragers tot en met de vernietiging in veilige handen zijn. Niemand kan ze meer inzien of erbij komen. Wij shredderen harddisks en elektronische informatiedragers. Eventuele herbruikbare stoffen kunnen daarna weer veilig als grondstof dienen voor nieuwe producten.

Bij Huiskes kunnen opdrachtgevers ook aanwezig zijn bij de vernietiging van goederen. Uiteraard zorgen wij dan ook voor een officieel bewijs van vernietiging (Certificate Of Destruction).