Circulaire verwerking: machinepark & refurbished producten

Na het inzamelen van materialen zorgt Huiskes voor de circulaire verwerking. Met een modern machinepark scheiden we materialen die als nieuwe grondstof kunnen dienen. Ook werken wij samen met bedrijven die producten kunnen ‘refurbishen’.

Modern machinepark

Om de verwerking van gerecyclede materialen goed uit te voeren, beschikken wij zelf over alle benodigde kennis en materialen. Ons recyclebedrijf in Waalwijk beschikt onder andere over:

  • Mechanische sorteerlijnen voor het scheiden van kunststoffen en metalen.
  • Handmatige sorteerlijn om materialen uit te pakken en te sorteren.
  • Demontagelijn voor apparaten zoals transformatoren en boilers.
  • Kabelshredderlijn voor het verwerken van kabels.
  • Shredderinstallatie voor grote apparaten.
  • Persmachine om materialen te comprimeren.

Wij werken uiteraard volgens de strengste Europese normen (WEEELABEX/CENELEC). Ook zijn wij ISO-gecertificeerd.

Samenwerking refurbished producten

Onze samenwerking met bedrijven voor refurbished producten werkt twee kanten op. Soms ontvangen wij producten die zij een nieuw leven kunnen geven. De ‘end of live’ goederen die zij echt niet kunnen gebruiken, verwerken wij weer.

Circulaire verwerking van metalen

De circulaire verwerking van metalen is een vak apart. Wij nemen hiervoor al het gesorteerde en ongesorteerde metaalafval in (ferro en non-ferro). Of het nu gaat om ijzer, brons, aluminium, RVS, koper of edelmetalen. Uw metaalafval is een waardevolle secondaire grondstof dat bij Huiskes een zorgvuldige behandeling ondergaat. Zo kunnen ze via de smeltindustrie opnieuw worden benut voor nieuwe producten. Doordat wij verder alles zelf doen, zijn wij ook het laatste station voor de smelterij. Zo kunnen wij ook echt zorgen voor optimale circulaire verwerking van metalen.