Elektronica: E-waste en Reverse Logistics

Bij onze elektronica recycling voor bedrijven dragen wij ook zorg voor e-waste, reverse logistics en uiteraard vertrouwde vernietiging van elektronica.

E-waste recyclen

Wat is e-waste? Elektronische apparatuur wordt e-waste zodra een product niet meer goed gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld door een beschadiging of een defect onderdeel dat niet meer rendabel is om te repareren. Volgens de Europese WEEE-richtlijn (Waste of Electrical and Electronic Equipment) is de producent van elektrische of elektronische apparatuur ook verantwoordelijk voor de inzameling. Huiskes helpt bedrijven met recyclen van e-waste en geeft advies over circulariteit en duurzaam hergebruik van producten. Niet alleen aan het eind van de levensduur, maar ook al bij de productontwikkeling.

 

LANDELIJK MELDPUNT AFVALSTOFFEN

Reverse logistics elektronica

Wij bieden een efficiënte oplossing voor de verwerking van retourgoederen, overtollige voorraden en garantiegoederen (reverse logistics). Onze gespecialiseerde afdeling zorgt voor de demontage van deze vaak hoogwaardige (diefstalgevoelige) materialen.

Vertrouwde vernietiging

Wij garanderen vertrouwde vernietiging van producten en datadragers. Klanten kunnen hierbij zelf aanwezig zijn. Indien nodig zorgen wij voor een vernietigingsverklaring (Certificate Of Destruction). Ook zorgen wij voor een CO2-reductie rapportage. Uiteraard kunnen wij u ook adviseren over dit onderdeel van de elektronica recycling voor bedrijven.