Metaal recycling voor bedrijven

Als modern recyclingbedrijf verzorgen wij de volledige metaal recycling voor bedrijven in heel Nederland. Wij nemen alle gesorteerde en ongesorteerde metalen reststoffen in (ferro en non-ferro). Of het nu gaat om ijzer, aluminium, brons, koper, RVS of edelmetalen. Uiteraard ontvangt u hiervoor een marktconforme vergoeding. Onze inzamellocaties voldoen aan alle milieueisen voor de metaalhandel. U kunt metalen reststoffen laten ophalen, zelf brengen of inzamelen in onze containers.

Duurzame metaal recycling bedrijven

Huiskes heeft al sinds 1936 een reputatie op het gebied van metaal recycling voor bedrijven. Veel mensen kennen ons vanuit het verleden daarom als ‘metaalhandel’ of nog als Huiskes Metaal. Inmiddels zijn we al vele jaren een modern recyclingbedrijf in Waalwijk dat bedrijven in heel Nederland helpt met hun uitdagingen op het gebied van afvalstromen, recycling en duurzaamheid. Bijvoorbeeld ook op het gebied van elektronicabatterijen en accu’s of voor datavernietiging.

Uiteraard voldoen wij aan alle milieueisen voor de metaalrecycling. Wij beschikken bijvoorbeeld over vloeistofdichte vloeren, olie en vetafscheiders, scheiding van hemelwater en meting van radioactiviteit. Door internationale samenwerking en een optimaal milieuzorgsysteem onderscheiden wij ons in de branche met recycling van metalen die traceerbaar zijn tot de verwerking in de smelterij.

METAALAFVAL? EEN WAARDEVOLLE GRONDSTOF!

Uw metaal ‘afval’ is een waardevolle secundaire grondstof. Deze reststoffen ondergaan bij ons recyclebedrijf een zorgvuldige behandeling. Alleen zo kunnen we ze via de smeltindustrie opnieuw in de kringloop brengen.

Onze medewerkers sorteren en demonteren complexe materialen met de hand. Denk hierbij aan elektromotoren, transformatoren of samengestelde materialen zoals telecommunicatiekabels. Zo ontstaat een zuivere stroom metalen, zoals koper, aluminium en ijzer die meteen naar een smelterij kunnen.

Met onze eigen verwerking en door handmatig te sorteren, bieden we producenten een praktische oplossing voor het terugbrengen van hun producten in de kringloop. Zo krijgt u ook een hogere opbrengst! En het zorgt voor aantoonbare besparing van uw CO2-uitstoot.

Ferro en non-ferro: mechanisch of handmatig verwerken

Bij de metaal recycling voor bedrijven verwerkt en verhandelt Huiskes ferro metalen en non-ferro metalen (zoals: Aluminium, Brons, Koper, Lood, Nikkel, Messing, RVS, Tin en Zink). Bij restmaterialen bieden wij de mogelijkheid deze mechanisch of handmatig te ontmantelen en sorteren. Grote machines of productielijnen ontmantelen wij handmatig. Zo kunnen verschillende elementen weer als nieuwe grondstof dienen. Smelters kunnen deze grondstoffen verwerken tot halffabricaat.

Edelmetalen

Bij de vernietiging van elektronica komen edelmetalen vrij. Denk aan: goud, platina, palladium, rhodium en zilver. Deze recycling vereist specifieke kennis en gecertificeerde ontmantelingstechnieken. Ook hiervoor hebben wij alles zelf in huis. We zijn hiervoor WEEELABEX/CENELEC gecertificeerd.

Speciale metalen

Huiskes verhandelt en verwerkt speciale metalen, zoals: Hardmetaal, Widia, Wolfraam. Ook voor de recycling van magnesium uit bedrijfsafval weten bedrijven uit de hele wereld ons te vinden. Door samenwerking met ons zusterbedrijf Allied Magnesium zijn we hiervoor marktleider in de Europese Unie.