Circulair advies voor uw afvalstroom en productontwikkeling

Als recyclingspecialist voor bedrijven in Nederland helpen wij hen ook met circulair advies voor het verminderen van afvalstromen en voor bijvoorbeeld duurzame productontwikkeling. Want hoe kun je als bedrijf de restafvalstroom van metaal, elektronica, kabels, accu’s en batterijen verminderen en goed organiseren? En hoe kunt u nieuwe producten zo ontwikkelen dat ze uiteindelijk ook weer optimaal recyclebaar zijn? Ook over dit soort vragen voor de circulaire economie denken onze adviseurs mee met bedrijven en overheden.

Afvalstroom verminderen met uw bedrijf

Als modern recyclingbedrijf geloven wij in ‘cradle to cradle’. In deze visie hebben fabrikanten geen afval meer, maar vooral een basishoeveelheid grondstof. Die kennen we vooral als ‘restmaterialen’. Wij verwerken deze grondstoffen tot een product dat weer gebruikt kan worden voor nieuwe producten.

Steeds meer bedrijven zoeken duurzamere oplossingen om hun afvalstroom te verminderen. Daar is niet per se een circulair adviesbureau voor nodig. Als deskundig partner helpen wij bedrijven en overheden met circulair advies voor het verminderen van afvalstromen in hun werkprocessen, vooral op het gebied van metaal, elektronica en kabels, batterijen en accu’s. Op dit gebied zoeken wij ook steeds meer de samenwerking met bedrijven. Zo vermindert hun restafval en kunnen wij zorgen voor productverwerking met veel hogere recyclingpercentages.

Advies duurzame productontwikkeling

Voor advies over duurzame productontwikkeling is echt niet altijd een circulair adviesbureau nodig. Met al onze kennis en jarenlange ervaring als recyclebedrijf helpt Huiskes (grote) bedrijven en overheden ook met advies over circulaire productontwikkeling. Wij weten immers hoe metaal, elektronica en batterijen uiteindelijk ook weer optimaal gerecycled en hergebruikt kunnen worden.

Steeds meer bedrijven denken bij hun productontwikkeling al na over het gebruik van materialen zodat de producten uiteindelijk ook weer zoveel mogelijk gerecycled kunnen worden. Vooral door het combineren van materialen is dit vaak complex, waardoor onze kennis en ervaring gewenst is bij de productontwikkeling. Hierdoor worden restafvalstromen kleiner en recyclingpercentages veel hoger.