Batterij en accu recycling voor bedrijven

Voor accu en batterijen recycling is Huiskes samen met onze zusteronderneming Van Peperzeel in Lelystad hét inzamelpunt voor bedrijven in Nederland en België. Voor de nationale inzameling van batterijen zijn wij voor Stibat (Stichting Batterijen) ook hét nationale sorteercentrum van alle lege en afgedankte batterijen in Nederland. Ook uw bedrijf kunnen wij op dit gebied uiteraard perfect ondersteunen en adviseren.

FERRO

Batterij recycling voor bedrijven

Het recyclen van batterijen is heel belangrijk om waardevolle stoffen in oude batterijen (zoals lithium en kobalt) opnieuw te kunnen gebruiken. Ook scheelt het veel CO2-uitstoot. Zeker als je bedenkt dat het gebruik van batterijen wereldwijd enorm toeneemt. In batterijen (en accu’s) zitten veel waardevolle metalen die we kunnen hergebruiken, zoals: ijzer, koper, nikkel, kobalt, mangaan en zink.

Wij verzorgen de batterij recycling voor bedrijven door oude batterijen in te nemen en na sortering te recyclen. Dit doen wij samen met onze zusteronderneming Van Peperzeel. Wij ontvangen de batterijen het liefst gescheiden per type (vooral lithium batterijen vanwege de brandbaarheid). Wij hebben hiervoor inzamelbakken beschikbaar. Ook zorgen wij standaard voor brandvertragers (vermiculiet) zodat uw inzameling ook veilig kan plaatsvinden. Bedrijven kunnen partijen batterijen zelf (laten) brengen of onze eigen transportdienst komt ze ophalen.

Accu recycling voor bedrijven

Huiskes verzorgt ook de accu recycling voor bedrijven. Dit betreft allerlei soorten accu’s. Bijvoorbeeld uit auto’s, mobiele apparaten en elektrische fietsen. Onze jaarlijkse inzameling omvat onder andere vele duizenden tonnen oude loodaccu’s. Daar wordt het lood en zuur uitgehaald om opnieuw te kunnen gebruiken. Wij werken ook voor landelijk opererende groothandelaren in de autobranche.

Wij helpen bedrijven uiteraard ook met de inzameling en het transport voor accu recycling.

Mobiele batterij huren?

Wilt u een duurzaam elektrisch aggregaat huren? Wij verhuren ook mobiele batterijen aan bedrijven.

FERRO