Datavernietiging en harde schijven vernietigen

Oude datasystemen, computers, harde schrijven en andere datadragers bevatten vaak privacygevoelige informatie die absoluut niet op straat mag komen te liggen. Huiskes is gespecialiseerd in datavernietiging voor bedrijven en het veilig vernietigen van harde schijven en andere datadragers. Denk aan: computerchips, servers, cd’s, dvd’s of USB-sticks. Als WEEELABEX/CENELEC gecertificeerd bedrijf doen wij dit uiteraard volgens de strengste Europese richtlijnen.

Zo werkt datavernietiging voor bedrijven!

Onze dienstverlening en werkprocessen voor datavernietiging zijn er volledig op ingericht dat datadragers tot en met de vernietiging in veilige handen zijn. Niemand kan het meer inzien. Wij shredderen harddisks, elektronische informatiedragers en afgekeurde producten. Eventuele herbruikbare stoffen hieruit kunnen daarna weer veilig als grondstof dienen voor nieuwe producten.

Met eigen ogen zien?

Bij Huiskes kunt u aanwezig zijn bij de vernietiging van uw goederen. Zo kunt u met eigen ogen zien hoe wij op professionele wijze uw datadragers zoals harddisks vernietigen. Op verzoek kunt u ook een officieel bewijs van vernietiging (Certificate Of Destruction) ontvangen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Harde schijven vernietigen

Ons specialisme op het gebied van datavernietiging voor bedrijven hoort bij onze expertise op het gebied van elektronica recycling. Want als wij oude computers of laptops verwerken, moeten we immers ook de harde schijven vernietigen. Vooral vanwege het vertrouwelijke materiaal dat nog op de harddisk aanwezig kan zijn, ook nog nadat een schijf is geformatteerd!

Bij veel mensen is bekend dat harde schijven vernietigen ook mogelijk is met een hamer, boor of door de harddisk onder water te dompelen. Dit wordt echter sterk afgeraden als er privacygevoelige data op staat zoals bij veel organisaties het geval is. Zelfs na waterschade of fysieke schade kan data vaak nog wel hersteld worden! Daarom kunnen wij ook de harddisk vernietigen (shredderen) zodat niemand meer bij de oorspronkelijke data kan komen.

MODERN MACHINEPARK