Over Huiskes Metal & Electronics Recycling

Recyclingpartner voor de circulaire economie

Huiskes is de recyclingspecialist voor bedrijven in heel Nederland. Wij helpen met het inzamelen, bewerken, recyclen en vermarkten van elektronische apparaten en restmetalen. Ook zorgen wij voor de recycling van batterijen en accu’s. Daarnaast is Huiskes partner van bedrijven en overheden. Met hen werken wij samen en adviseren daarbij over afvalstromen, product- en datavernietiging, duurzaamheid, innovatie en andere vraagstukken voor de circulaire economie. Het mooie van ons werk is dat circulariteit én een hoge opbrengst voor onze leveranciers hand in hand gaat.

Partner in transitie naar de circulaire economie

Wij hechten grote waarde aan duurzaamheid en richten ons continu op het beheersen en verbeteren van milieuprestaties. Naast specialist in het inzamelen, bewerken, recyclen en vermarkten van afvalstromen zijn wij voor bedrijven en overheden vooral ook hun innovatieve partner in de omschakeling naar de circulaire economie. Wij helpen met circulair advies voor het verminderen van afvalstromen, een hogere recyclinggraad, duurzame productontwikkeling en bijvoorbeeld advies over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op het gebied van duurzaamheid. Wij werken op deze gebieden ook steeds meer intensief samen met onze leveranciers.

Het mooie van ons werk is dat circulariteit van verschillende materialen én een hoge opbrengst voor onze leveranciers hand in hand gaan.

Partner van de overheid

Door ons streven naar duurzaamheid en onze kennis en ervaring op het gebied van recycling zijn wij ook partner van overheden. Wij helpen hen met advies voor de circulaire economie, over datavernieting en natuurlijk met de uitvoering van recyclingprojecten. Lees verder >

Maatschappelijke bijdrage (MVO)

Een belangrijke drijfveer in onze eigen bedrijfsvoering is naast duurzaamheid ook onze bijdrage aan de samenleving. Daarom werken wij voor demontagewerkzaamheden bijvoorbeeld ook samen met sociale werkplaatsen.

Familiebedrijf sinds 1936

Als modern innovatief recyclingbedrijf heeft Huiskes een rijke historie. Het begon in 1936 met oprichter Bertus Huiskes die in een pakhuis in Den Bosch een groothandel begon toen hij startte met het inzamelen van metalen, papier, vodden en dierenhuiden. Hierna gaf elke volgende generatie verdere verdieping aan het recyclingbedrijf. De tweede generatie (Rikus) legde meer focus op de metalen en de derde generatie zorgde vanaf de jaren ‘90 voor meer internationalisering.

Intussen staat de vierde generatie aan het roer. De broers Dirk en Koen Huiskes hebben de recycling van elektronica en elektrische apparaten een enorme impuls gegeven en hebben diverse bedrijven onder hun hoede. Zo zijn we in vier generaties uitgegroeid tot toonaangevend recyclingbedrijf in Nederland.

Huiskes Groep

Als recyclingbedrijf zijn wij samen met drie zusterbedrijven onderdeel van de Huiskes Groep. Samen kunnen wij meer en bredere oplossingen bieden voor de circulaire economie en de recycling van bedrijven. Lees verder >